čtvrtek 28. ledna 2016

Objevy uplynulých měsíců

1. Hobit
Nikdy jsem nebyl fanouškem Pána prstenů (přišel mi nudný a o ničem). O to větší šok byl, když se mi první díl Hobita líbil víc než nejkvalitnější softcore porno počítačová hra. Úžasné efekty, Martin Freeman (s jeho typickými gesty) jako Bilbo a Benedict Cumberbatch ztvárňující draka Šmaka.


2. Postcrossing
Když jsem procházel určitou seznamku ve snaze vyčmuchat profily přátel (jednou za čas se ze mě stane sketa), narazil jsem na postcrossing. Služba díky které se podíváte do světa, aniž byste vytáhly paty z domu. Založíte si profil, napíšete pár pohledů a už se sypou i vám od jiných uživatelů. Bohužel jsem po měsíci zjistil obrovskou nevýhodu. Kapesné mizí rychleji a musíte na poště vysvětlovat, že Austria fakt není Australia. Tak jako u každé aktivity se i zde projevila moje tendence prokrastinovat. Už dvacátým druhým dnem mám mít odeslaný pohled. Doteď není napsaný.

3. Mnou dávno zapomenuté písničky
S návratem ke Spotify jsem objevil můj playlist "úplně nejvíc mega ever supr písniček". Výčet nejzajímavějších:

4. Fargo
Jeden z nejlepších seriálů co jsem kdy viděl. Brutální vraždy, vtípky, a čistou náhodou Martin Freeman. Skvělé herecké výkony (Martin Freeman, Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks), hudba a dovětek "natočeno dle skutečných událostí" zamrazí. Zcela určitě jedna z věcí, která nesmí chybět na vašem seznamu "vidět než umřu".



5. České zdravotnictví
Tři měsíce trvající nemoc mi dala perfektní příležitost nakouknout do nitra českého zdravotnictví. Člověk brán jako zákazník, mrhání penězi, nespolupráce jednotlivých středisek, zmatenost pacienta a nakonec označení za simulanta a blázna. Nikdy více.


Při psaní článku se projevila autorova lenost cokoliv rozvíjet a doplňovat o detaily, proto prosím nehleďte na stručnost, sám je totiž překvapen, že vůbec něco napsal.

1 komentář:

  1. Drahý Danečku, začala bych v prvé řadě tím, že kdybych tě neznala a soudila jen podle tvého blogu, myslela bych si, že nad tebou doktoři už dávnou zalomili hůl a raději ti povolili eutanásii. V řadě druhé se budu vyjadřovat stejně jako ty bodově.

    1. To s tím pornem mě fakt rozesmálo. Kdybych zrovna nebyla v trolejbuse, ve kterým kromě mě jeli jen dva lidi, tak v pohodě; takhle jsem vypadala jak magor. Co se Hobita týče, viděla jsem první díl, dívali jsme se na to v kvartě v konverzaci z angličtiny a... měla jsem velmi těžké období a tak jsem to ani moc nesledovala a prostě jsem to označila za film, který se mi nelíbí. Nevím.

    2. Takové podrazy jako hledat své přátele na seznamkách, na LGBT seznamkách, to se nedělá. Ale to jsme si již ujasnili. Mě už postcrossing přestává bavit, ale jsem u toho mnohem dýl než ty, že jo. Je to dost rutinní a stereotypní. Nicméně ten pohled bys už měl odeslat, nebo bude brzo expired. :D

    3. Pustím si to zítra. Při psaní ZMP. To bude skvělý.

    4. Fargo sledoval v létě před druhákem Karel. Na asi půlku dílu jsem se dívala s ním. Pamatuji si jen, že tam někdo někoho zmlátil. A tak jsem se na to dál nedívala. Jsem totiž mírumilovný člověk, ehm ehm, a násilí mi nedělá dobře.

    5. Já mám podle doktorské zprávy pocit, že pluju na lodi. A během jedné zprávy dokázali čtyřikrát napsat, ať jdu k psychologovi. Neříkám, že by to nebylo vhodné... asi bylo. Ale už jsem si tím několikrát prošla a už ne-e.

    Nicméně hodně štěstí, kámo.

    OdpovědětVymazat